4 tips voor een onderhoudsvrije tuin

Geplaatst op

Een echte onderhoudsvrije tuin bestaat eigenlijk niet. Ook wanneer je alleen bestrating in je tuin zou hebben liggen, heb je nog te maken met onkruid of groene aanslag op je stenen. Dat betekent niet dat je niet van een mooie, groene tuin kunt genieten, omdat je bang bent dat je deze niet zelf kunt onderhouden. Wij geven je graag vier tips om een onderhoudsvrije tuin te creëren.

Kies de juiste beplanting

Zie je het niet zitten om altijd maar dat vervelende onkruid weg te halen? Kies dan voor de juiste bodembedekkers. Met bodembedekkers heb je weinig last van onkruid, omdat je tuin helemaal dicht groeit. Ook siergras heeft weinig onderhoud nodig. Vaak hoef je ze maar één keer per jaar te snoeien.

We zouden adviseren om ook niet te veel soorten beplanting in je tuin te kiezen.  Deze moeten allemaal op een andere manier onderhouden worden. Daar maak je het jezelf alleen maar moeilijk mee. Bovendien straalt je tuin meer rust uit wanneer je weinig soorten beplanting hebt.

Ga voor kunstgras

Er komt meer kijken bij het onderhouden van je gazon dan je vantevoren misschien zou denken. Denk aan bemesten, bekalken en uiteraard het maaien van het gras. Een alternatief zou kunstgras kunnen zijn; tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden. Je kunt kunstgras eenvoudig online kopen of informatie opvragen bij een hovenier bij je in de buurt.

Bomen

Net als bij planten is het belangrijk om ook de juiste bomen voor je tuin te kiezen. Om jezelf heel wat harkwerk te besparen in de herfst, kun je het beste kiezen voor bomen die geen blad verliezen. Ook is het zo dat sommige bomen sneller groeien dan andere. Dat betekent dat je dus ook meer tijd kwijt bent met het snoeien. Je kunt altijd eens met een hovenier bespreken welke bomen het beste zijn voor jouw situatie en jouw tuin.

Haag in plaats van hout

Wil je je erf netjes en mooi afscheiden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor hardhout. Het heeft een lange levensduur, maar nog belangrijker: het vergt weinig onderhoud. Een groene haag moet je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd snoeien.

Heb je geen groene vingers of simpelweg geen tijd om je tuin goed te onderhouden? Dan hopen we dat deze tips je op weg hebben geholpen om een onderhoudsvrije tuin te creëren.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden