5 aandachtspunten bij het leggen van tuintegels

Geplaatst op

Heb je tuintegels aangeschaft en wil je deze zelf gaan leggen? Lees dan eerst onze tips voor het leggen van tuintegels. In dit blog bespreken we 5 aandachtspunten bij het leggen van tuintegels.

Belast je lichaam zo min mogelijk

Het leggen van tuintegels kost aardig wat energie en tijd. Tijdens het leggen zit je voor een lange tijd in een houding die je niet dagelijks gebruikt en dit kun je gaan merken aan je nek, armen, rug en knieën. Ga daarom zo voorzichtig mogelijk te werk; gebruik kniebeschermers om de belasting voor je knieën te verminderen en probeer de tegels vanuit je benen te tillen.

Houd rekening met afschot

Leg de tegels zo dat deze regenwater goed kan afvoeren. Het terras moet ongeveer 1 centimeter dalen per gelegde meter. Hierdoor kan het water goed doorlopen en voorkom je vroegtijdige verzakking en het verkleuren van je nieuwe tuintegels.

Zorg voor genoeg ruimte tussen de tuintegels

Tuintegels zullen met de tijd gaan werken; dit betekent dat de tegels door temperatuurverschillen gaan uitzetten of krimpen. Wanneer de tuintegels te dicht tegen elkaar zijn geplaatst, kunnen ze scheef gaan staan door het uitzetten. De vuistregel is 3 mm ruimte tussen de tegels te houden. De ruimte hiertussen kan opgevuld worden met voegzand.

Zorg voor een stevige ondergrond

Tuintegels kunnen verzakken wanneer er teveel gewicht op staat; denk aan het gewicht van mensen die op de tegels lopen, het gewicht van een tuinset of zelfs auto’s die geparkeerd staan. Zorg daarom voor een stevige ondergrond en kies voor een legmotief dat ook onder zware belasting stevig blijft.

Houd rekening met legmotieven

Het kiezen van het juiste legmotief is erg belangrijk; elk legmotief heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Veel gebruikte legmotieven zijn halfsteenmotieven, elleboog- en visgraat motieven en wildverband.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden