Blog voor hondeigenaren: alles over loopsheid

Geplaatst op

Als je een hondenbezitter bent, ken je misschien niet alle ins en outs van de ontwikkeling van je hond. Hoewel er vele ontwikkelingsstadia zijn bij honden, kan het zijn dat er één over het hoofd wordt gezien. In het geval van fokkerij of zwangerschap kun je je afvragen: “Hoe lang zijn honden loops?” Elke hond is anders, en als het gaat om het voortplantingsproces en je huisdieren, kunnen er vragen zijn. In dit artikel leer je meer over de stadia van de loopsheid en hoe lang honden loops zijn.

Hoe lang zijn honden normaal gesproken loops?

Als je besluit om je hond niet te steriliseren, is het belangrijk dat je weet hoe lang je hond loops is. Hieronder vind je een uitleg over de loopsheid van je hond en wat je er allemaal mee te maken kunt krijgen.

Gemiddeld duurt de loopsheid ongeveer 3 weken, maar dit is zeer variabel van hond tot hond en kan oplopen tot 7 weken.  Sommige honden bloeden helemaal niet, sommige bloeden slechts een paar dagen en sommige bloeden de hele tijd. Natuurlijk is het bloeden normaal tijdens de hitte cyclus. Maar als er iets niet in orde lijkt te zijn, zoek dan de medische zorg van je dierenarts. Zij kunnen bepalen of er iets meer aan de hand is met je hond.

Stadia van een hond die loops is

Als je nieuw bent in het bezit van een hond, weet je misschien niet de stadia van een hond die loops is. De stadia van de esthetische cyclus zijn:

  • Proestrus: het begin van de cyclus
  • Estrus: de tweede staat van warmte en kan ontvankelijk worden voor een reu
  • Diestrus: de derde fase van de loopsheid en kan op dit moment in staat zijn om te fokken
  • Anestrus: het laatste stadium van de loopsheid

Tekenen dat je hond loop is

Als je hond bloedt, is dat een duidelijk teken dat zij loops is. Ook kun je merken dat ze gezwollen zijn en een aantrekkingskracht hebben op reuen. Het kan helpen om het gedrag van je hond bij te houden, zodat je een beter begrip hebt van wanneer je hond door een cyclus gaat. Als je meer informatie wilt of je zorgen maakt, twijfel dan niet om je dierenarts te raadplegen.  n de meeste gevallen is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je dierenverzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden