De juiste voeding voor het juiste dier

Geplaatst op

Gezonde voeding is niet alleen iets wat van groot belang is voor enkel en alleen mensen. Ook dieren hebben baat bij gezonde voeding. Normaal gesproken kunnen de meeste dieren het juiste en voor hun meest geschikte voedsel eenvoudig in de natuur terugvinden. Bij onze huisdieren en ook bij dieren op het erf is dit echter niet altijd het geval. Daarom is het extra belangrijk dat wij als de mensen die zorg dragen voor deze mooie dieren, er ook voor zorgen dat ze de juiste voeding krijgen. In deze blog geven we je daarom wat tips voor wat betreft de juiste voeding voor het juiste dier.

De juiste voeding voor honden

Wie in de supermarkt komt ziet een hele hoop verschillende soorten voeding staan. Dat is niet vreemd, want zoveel hondenmensen, zoveel wensen! De meeste soorten hondenvoeding die je in de supermarkt kunt vinden, kun je doorgaans ook kopen bij de dierenwinkel. Dat is natuurlijk geen officieel keurmerk, maar als de dierenwinkel het in huis heeft, dan bestaat er een goede kans dat zij achter het product staan. Je mag ervan uitgaan dat de mensen die voor de dierenwinkel werken, ook het beste voor hebben met onze trouwe viervoeters.

De juiste voeding voor katten

Katten zijn echte vleeseters. Dat betekent dat een groot deel van hun voeding dan ook zal moeten bestaan uit vlees. Net als bij honden kun je de meeste soorten kattenvoer die je in de supermarkt vindt, ook terugvinden bij de dierenwinkel. Bij twijfel kun je daarom altijd bij hen terecht, maar je kunt er dus prima van uitgaan dat de voeding die je bij de supermarkt koopt, gezond en goed is voor jouw mooie kater of poes.

De juiste voeding voor paarden

Voor paarden zul je niet snel de juiste voeding in de supermarkt vinden. Sterker nog, je zult in de meeste supermarkten juist helemaal geen voeding tegenkomen voor paarden. Toch hebben ook paarden behoefte aan de juiste voeding, afhankelijk van hun functie. Ook kun je veel soorten paardenvoer online kopen, zoals bij deze aanbieder van krachtvoer voor paarden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden