De kenmerken van een Maine Coon

Geplaatst op

Als we het hebben over één van de populairste kattenrassen, dan hebben we het over de Maine Coon. Deze kat kenmerkt zich door het stoere uiterlijk en halflange haar. Deze katten zijn er in allerlei verschillende kleuren en zijn speels, vriendelijk en ook nog eens slim. Deze katten zijn het liefst buiten of het nu regent of droog is, maak ze vaak helemaal niets uit. Omdat deze prachtige katten je zoveel te bieden hebben, hebben wij de belangrijkste kenmerken over dit ras voor je op een rijtje gezet.

Alles over de Maine Coon

De Maine Coon is niet zomaar een kat, deze prachtige grote kat vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika. Dit ras is overigens een volledig op zichzelf staand ras en mag daarom dus ook niet worden gekruist met een ander ras. Lijkt jou deze prachtige kat ook wel wat, kijk dan eens of er bij een Maine coon cattery kittens beschikbaar zijn. Deze prachtige katten kunnen maar liefst 12 tot 15 jaar oud worden. Wel bijzonder om te weten, is dat het een stuk langer duurt voordat ze volwassen zijn, dan de meeste andere kattenrassen. Gemiddeld zijn ze pas bij 4 jaar volledig volwassen en hebben ze ook de grootte en vacht bereikt.

gratis Grijze En Witte Coon Cat Stockfoto

Het karakter van deze kat

Main Coon katten staan erom bekend dat ze aanhankelijk, vriendelijk en altijd goed gehumeurd zijn. Ze zijn graag omringd door mensen en daarom ook bij uitstek geschikt als gezelschapsdier. Wel is het goed te weten dat ze graag buiten zijn en echte avonturiers zijn. Ze zijn daarnaast ook ontzettend intelligent en ook één van de weinige rassen waarmee je kunt apporteren. Waar de meeste katten ontzettend eigenwijs zijn, is de Maine Coon dat absoluut niet. 

 

Gratis stockfoto met beest, dieren in het wild, dierenfotografie Stockfoto

Verzorging van de Maine Coon

Het verzorgen van een kat is doorgaans vrij eenvoudig. Allereerst likken ze zichzelf natuurlijk schoon, zodat je er weinig tot niets aan hoeft te doen. Ook de Maine Coon doet dit. Echter is er wel een verschil, aangezien de vacht een stuk langer is, is het belangrijk de kat één keer per week te borstelen. Zo voorkom je dat ze last krijgen van klitten en blijft de vacht mooi en verzorgd. Naast de vacht kun je ook de oren en ogen schoon (laten) maken en kun je de nagels laten knippen door bijvoorbeeld je dierenarts. Door je kat regelmatig even te controleren, weet je zeker dat je kat er altijd prachtig en verzorgd bijloopt.

Gerelateerde berichten

Een stevige wandeling met je hond

Als trotse eigenaar van een viervoeter weet je vast hoe belangrijk het is om regelmatig een flinke wandeling met je hond te maken. Op de website van...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden