De ultieme gids voor het opvoeden van je puppy

Geplaatst op

Het nemen van een hond is een grote verantwoordelijkheid, maar het nemen van een puppy is een nog grotere verantwoordelijkheid. Waarom? Omdat puppy’s moeten leren hoe ze alles moeten doen, en jij degene bent die ze dat moet leren. Hoewel puppy’s veel werk kunnen zijn, zal het uiteindelijk allemaal de moeite waard zijn, omdat je dan een getrainde, evenwichtige, schattige en levenslange metgezel hebt voor toekomstige ervaringen en avonturen. Maar je zal eerst hard moeten werken om dit waar te maken. Daarom hebben wij deze gids voor je klaargestoomd.

Ga naar de dierenarts

Het eerste wat je moet doen als je een puppy (of een ander huisdier) krijgt, is hem of haar naar de dierenarts brengen voor een grondig onderzoek, de juiste vaccinaties, en ontworming. Maar ook voor informatie over zijn of haar voedingsbehoeften en voor specifieke gezondheidsinstructies. Als je pup niet gesteriliseerd is voordat je hem adopteert, is dit ook het moment om dat te plannen op basis van aanbevelingen van de dierenarts. Zodra je weet dat je pup gezond is, kun je al het andere doen. Als je nog geen dierenarts hebt, dan moet je er een vinden. Woon je in den Haag en omstreken? Bezoek dan deze dierenarts Den Haag.

Puppy schema

Het opstellen van een dagelijks schema voor je nieuwe puppy is essentieel om goed gedrag te creëren bij de hond. Dit artikel helpt je bij het opzetten van een regelmatige routine voor jouw puppy.

Must-have producten voor puppy’s

Een nieuwe pup heeft een heleboel nieuwe dingen nodig! Zorg ervoor dat je deze must-have producten klaar hebt voor jouw puppy.

Gehoorzaamheidstraining

Het trainen van jouw puppy om gehoorzaam te zijn en naar jouw commando’s te luisteren is noodzakelijk als je controle over hem/haar wilt hebben. Ga naar een gehoorzaamheidstraining bij jouw in de buurt als dit je niet lukt, of vraag hierover wat bij de dichtstbijzijnde dierenarts, die zal je advies geven specifiek gericht naar het ras van jouw hond.

Lopen aan de leiband

Het is mogelijk dat je hond niet direct aan de lijn gaat lopen, dus je zal waarschijnlijk moeten beginnen met het eenvoudigweg introduceren en opbouwen van de riem.

Puppy bijten

Puppy’s kunnen bijters zijn, vooral als ze tandjes krijgen. Maar je wilt niet dat dit gedrag doorgaat als de tanden van de puppy eenmaal binnen zijn gekomen. Dus leer hier hoe je “knijpen” in de kiem kunt smoren.

Puppyvoeding

Het voeren van puppy’s is belangrijk. Je wilt dat ze sterk en gezond zijn, maar er zijn ook zoveel vragen. Wanneer hebben ze eten nodig? Hoe vaak per dag? Wat moeten ze eten? Voor dit soort vragen zou ik adviseren om naar een lokale dierenarts te gaan die dit soort vragen kan beantwoorden specifiek voor jouw soort pup.

Slaapregelingen voor puppy’s

Waar je hond slaapt als puppy kan een indicatie zijn van waar hij/zij zal slapen als hij/zij een volwassenen hond is. Bedenk wat voor soort slaaparrangementen je wilt en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden.

Conclusie

Een nieuwe puppy krijgen kan een leuke en spannende tijd zijn, maar de omgang met hem/haar kan ook overweldigend zijn. Maar geen stress! Het is een leerproces en met kalme, assertieve energie en consistentie kan je het gemakkelijk onder de knie krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden