Een aankoopmakelaar is een grote pré

Geplaatst op

Het is best lastig om een huis te kopen in een markt waarin huizen vaak in no-time zijn verkocht. Een markt waarin populaire huizen Funda soms niet eens halen, zo gauw hebben ze een nieuwe eigenaar gevonden. Veel van onze aankoopklanten zoeken een aankoopmakelaar nadat ze hebben ervaren dat ze meerdere keren achter het net hebben gevist en het inzetten van een aankoopmakelaar als laatste mogelijkheid op het vinden van een ander huis zien.

Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt

Voor starters, maar ook voor doorstromers is het op de woningmarkt al enige jaren moeilijk zaken doen. Het aankopen van een woning begint vaak door zelf te gaan zoeken. Veel mensen weten Funda als woningaanbod site te vinden. Ook kiezen er velen voor om zonder aankoopmakelaar te gaan bezichtigen. Men merkt dan vaak al snel dat er zonder aankoopmakelaar grote kans is dat de woning al is verkocht voordat er goed en wel over nagedacht kon worden of je er überhaupt had willen wonen.  De overspannen woningmarkt vraagt om gedegen voorbereiding. Weten wat je kunt lenen (via een financiële check van een hypotheekadviseur) en weten wat je wilt betalen. Daartussen zit soms een groot verschil. In een markt waarin de vraag het aanbod ver overschrijdt is er weinig tijd om na te denken en dat terwijl het wel gaat om de aankoop van een huis en niet om een broodje bij de bakker.

Een aankoopmakelaar inschakelen

Veel woningzoekers komen er na enig zoek en kijkwerk achter dat die aankoopmakelaar dan toch de beste kansen zal bieden. Een makelaar weet wat er speelt, weet hoeveel een woning waard is en kan van onderbuikgevoel een zakelijk sterke transactie maken. Een gecertificeerde aankoopmakelaar zal altijd in jouw belang handelen en ervoor zorgdragen dat je de best haalbare aankoop gaat doen.  

De competenties van een aankoopmakelaar

Een goede begeleiding en duidelijk advies, strategische onderhandelingstechniek en juiste kennis van de markt levert de meerwaarde van een makelaar op. Veel aankoopklanten ervaren dat het heel fijn is om iemand naast zich te hebben die weet waarop je moet letten bij de aankoop van een huis en het juiste advies kan geven bij het uitbrengen van een passend bod. Zaken waarvan veel mensen weinig kaas hebben gegeten en veelal ook maar enkele keren in hun leven meemaken. Voor een aankoopmakelaar is het zijn dagelijks werk. Een goede aankoopmakelaar doet dit werk met veel passie, inzet en kennis van zaken.  

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden