Een dierenvoederanalyse, hoezo?

Geplaatst op

Een analyse die je kunt maken voor je dieren is een dierenvoeder analyse. Dit heeft zeer veel voordelen die hun gezondheid ten goede komen. Lees snel verder in deze blog en doe er je voordeel mee. Natuurlijk zullen je dieren er ook heel blij mee zijn!

Het nut van een dierenvoederanalyse

Wanneer je een dieren voederanalyse laat doen van de voeding die je aan je dieren geeft (misschien ben je een boer of heb je een hondenkennel of -fokkerij) dan heeft dit effecten op hun gezondheid. Hoe zit het eigenlijk, wat doet men in zo’n analyse? Er wordt gekeken naar de voedingswaarden, is dat allemaal in orde. Maar ook wordt er gekeken naar vocht, vet en eiwit. Zijn die allemaal gezond, niet ruw bijvoorbeeld?

In dierenvoeding kunnen ook allerlei pesticiden zitten of gisten en schimmels. Al deze potentiële ziekteverwekkers moeten zeker uit de dierenvoeder geweerd worden. Hoe je dat doe? Gewoon heel gemakkelijk: laat je dierenvoeding testen. Ze kunnen zelfs met een test zien of er salmonella, E. coli of genetisch gemanipuleerde organismen in de voeding zitten. Daarnaast is het mogelijk om de grondstoffen voor de voeding te laten testen. Dit sluit veel risico’s uit.

Juridische voordelen

Wanneer je producten levert aan consumenten dan moeten die voldoen aan allerlei eisen. Dit is helemaal superbelangrijk wanneer het om producten gaat die direct of indirect worden gegeten. Voedselveiligheid, heet dat. Ook wanneer je voeding aan dieren geeft die je in bewaring hebt, zoals in een hondenpension, dan wil je dat deze gezonde voeding binnen krijgen. Wanneer deze consumenten ziek worden, dan krijg je een claim aan je broek die er misschien wel voor kan zorgen dat je je bedrijf moet sluiten. Hetzelfde geld voor je hondenpension. Een dierenvoerderanalyse kan je juridische positie een stuk sterker laten zijn.

Conclusie

Een analyse van de dierenvoeding heeft allerlei voordelen, zodat je precies weet wat er in de voeding zit. Dit zorgt dat je altijd sterk staat en je nooit aangeklaagd kunt worden voor nalatigheid. Laat je informeren over deze analyses door expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden