Hoe bescherm je houten tuinmeubelen?

Geplaatst op

Houten tuinmeubelen staan mooi in je tuin maar vergen soms wel wat onderhoud. Je wil het juiste type hout kiezen, want niet elk soort hout kan het Nederlandse klimaat uithouden. Daarom is het belangrijk om het hout ook goed te onderhouden. Hoe doe je dit?

HK lazuur douglas

Voor optimale bescherming van je tuinmeubelen is er HK lazuur douglas. HK lazuur douglas werkt tegen vocht, schimmel, algen en wespen. Het is belangrijk om HK lazuur douglas te gebruiken voordat je je meubelen buiten zet, het is dus een preventief middel. HK lazuur douglas is een middel dat voor minder onderhoud zorgt. Het zou zonde zijn als jouw tuinmeubelen het na één winter al begeven. HK lazuur douglas breng je aan met een kwast, als een extra beschermlaag. Hierbij blijft de kleur van het hout ook nog mooi. Je kunt HK lazuur douglas trouwens ook gebruiken voor andere houten producten.

Schoonmaken

Naast het beschermen van je tuinmeubelen zul je ze toch moeten schoonmaken. Het schoonmaken van houten tuinmeubelen is gelukkig vrij simpel, gewoon met zeep en water. Gebruik een schuursponsje en schrob het vuil er af, vooral als je een beschermlaag op je tuinmeubelen hebt zal het er binnen enkele minuten af gaan. In de winter en herfst kun je er ook voor kiezen om je meubels in de schuur te zetten, dat scheelt namelijk wat schoonmaak werk. Gebruik je de stoelen en tafels ook in de koudere seizoenen? Dan kun je ze ook gerust buiten laten staan.

Conclusie

Het onderhouden van hout is niet zo zeer moeilijk, zorg voor een goed preventief middel zoals HK lazuur douglas en zorg voor een schoonmaakbeurt wanneer dit nodig is. Het makkelijkste is om je meubels binnen te zetten bij regen, maar dit is niet noodzakelijk. De wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse schoonmaakbeurt (afhankelijk van het weer) is vrij simpel. Gebruik gewoon een schuursponsje met wat zeep, en begin met schrobben. Je hoeft niet bang te zijn dat je je mooie nieuwe houten tafel beschadigd, want hij is beschermd met een laagje HK lazuur douglas. Heb je dit middel nog niet aangeschaft? Koop het online of kijk bij de dichtstbijzijnde winkel, in Nederland is het namelijk te regenachtig voor het hout.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden