Hoe jij je tuin kan transformeren tot een kleurrijke tuin

Geplaatst op

Veel mensen vinden het moeilijk om een tuin in te richten. Ze vinden het zelfs moeilijker dan een huis inrichten. Als je er echt plezier in probeert te hebben, zie je dat er echt liefde is in gestopt. Bij het lezen van deze blog heb je in een hele korte tijd, een kleurrijke tuin waar je weer echt lang van kan gaan genieten.

Afwisseling met tegels en gras

Wanneer je van plan bent om een tuin zelf in te richten, is het goed om eerst een schets te maken. Zeker is het handig om veel afwisseling te brengen in tegels en groen. Die moet je zeker terug laten komen. Bij gebruik te maken van zowel planten als bloemen, kan jij namelijk de wereld en indirect de dieren een stukje bij beetje helpen.

Bessenplanten

Als je meer merels in je tuin wilt, dan is een lijsterbes plant of boom aanschaffen een hele goede keuze. Het is dan wel een handig idee om deze in de buurt van aarde of een grasveldje te planten. Op stenen is het een minder idee, omdat deze besjes een rode afdruk afgeven.  

Vogelhuisjes niet laten ontbreken

Om een kleurrijke tuin te creëren, is het leuk om in je eigen boom of andere leuke plekjes waar de vogels graag willen zitten, voer neer te leggen of vogelhuisjes op te hangen. Zowel de vogelhuisjes als het gesjilp van kleine vogeltjes, geeft een gezellige sfeer en maakt je tuin helemaal af.

Kleur inbrengen

Bloemen hebben vaak al een felle kleur in zich zitten. Niet alleen de kleur, maar ook de dieren die houden ervan. Bij deze wonderlijke diertjes moet je vrijwel snel denken aan insecten als vlinders en bijen. De vrolijke kleuren bij zowel de bloemen als de dieren, spatten er meteen van af.

Buxushaag

Dit valt ook onder het geval: veel dieren houden hiervan. De buxushaag heeft namelijk twee soorten functies in zich. Het is een schutplek waar kleine dieren zich schuil kunnen houden van vijanden. Ook is één van de meest veilige plekjes, om een nest te kunnen bouwen en kleintjes te krijgen.

Voor meer informatie en tips over wonen, verwijs ik je naar de website van blogbosses.nl. Daar vind je namelijk onder andere hele inspirerende blogs met verschillende onderwerpen. Andere interessante bronnen zijn Tenderdesign.nl en Nieuwlevenvooroudegebouwen.nl.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden