Hoe onderhoud ik een tennisbaan? Ontdek het in deze blog

Geplaatst op

Je kunt veel plezier hebben van een tennisbaan, maar deze onderhouden is de uitdaging. Je kunt tennisbaan onderhoud ook laten doen. Wil je toch zelf aan de slag, dan zijn de tips in deze blog echt iets voor jou. Check ze snel en doe er je voordeel mee.

Maak schoon

Eens per maand de baan schoonmaken is geen slecht idee. Met een bezem kun je heel eind komen om bladeren te verwijderen. Het is belangrijk dat deze zaken van de baan gehaald worden, zodat ze deze niet kunnen beschadigen. Daarnaast is het geen goed gezicht.

Waarmee maak ik een tennisbaan schoon?

We raden je aan om de baan schoon te maken met ecologische verantwoorde middelen. Je moet dan denken aan:

  • Water
  • Allesreiniger

Gebruik van de middelen niet te veel en maak rustig schoon. Je moet niet hard gaan schrobben.

Gebruik

Juist gebruik en onderhoud hangen met elkaar samen. Wanneer je de juiste schoenen voor de tennisbaan aanschaft, zul je deze baan langer goed houden. Nuttig geen dranken dan water tijdens het sporten en kauw geen kauwgum.

Faciliteiten

Bij een baan het belangrijk dat je een goede watertoevoer hebt. Het is belangrijk dat er het water goed kan doorstromen, anders beschadigd de baan. Deze kun je ook maar beter beschermen tegen chemicaliën en onkruidverdelgers uit de omgeving, want deze hebben geen goede invloed op de kwaliteit.

Gevaar in de winter

Je moet het maar net weten, maar algen en mos groeien juist in de winter. Voor een baan kun je hiervoor voorzorgsmaatregelen nemen, namelijk elke week de toplaag verwijderen. Een foute manier is de baan borstelen en de bovenlaag niet verwijderen. Laat het onderhoud in de winter niet te lang zitten. Het is belangrijk dat vocht niet in de bovenlaag blijft handen, dat zorgt namelijk voor stabiliteitsproblemen. Ook de speelschade is minder, wanneer het vocht uit deze laag is.

Professionals

Wanneer je zelf niet zo veel tijd hebt om een baan te onderhouden is het misschien een idee om een professional dit laten doen. Zoek een expert met passie voor deze branche, lees reviews over deze professionals en zoek de beste voor jouw baan.

Meer ontdekken, meer lezen!

Op onze site ontdek je meer over tuinen en interieur tips. Prachtige tips van onze experts helpen je op weg.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden