Industrieel interieur: tips voor een vlot design

Geplaatst op

Een industrieel interieur is gemakkelijk in te richten en relatief goedkoop. Dat komt omdat de stijl eenvoudig is een meubels vaak van inferieure materiele gemaakt zijn, zoals sloop- of steigerhout. Wat in feite twee dezelfde houtsoorten zijn. Kijk in deze blog naar tips om je woning industrieel in te richten.

Basis leggen

Met prachtige vloer- en wandtegels is het mogelijk om de basis voor je industriële interieur te leggen. Vooral de betonlook tegels zijn een aanrader op dit gebied. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om een industrieel interieur in te richten. Moderne tegels met de looks van beton zijn heel goed betaalbaar. Voor een ultiem resultaat raden we aan de tegels te laten zetten en leggen.

Oud industrieel materiaal

Er zijn ondernemers die zich specialiseren in objecten uit oude fabrieken, scheepswrakken en andere verloren plaatsten, denk hierbij aan lampen.  Deze vaak gecorrodeerde dingen zorgen voor een bijzonder soort sfeer in je industriële interieur. Heel iets anders dan een nieuw lampje met een industrieel design.

Eenvoudig

Wat je ook in je industriële interieur zet aan designmeubelen of juist hele basicmeubels gemaakt van pallets (het is maar net wat je wilt), houdt het dan in elke situatie eenvoudig en simpel. Zorg dat de inrichting strak is.

Bonus*

Wat voor je interieur geldt, is ook waar voor de tuin. Een tuin met industriële betontegels (al dan niet afkomstig uit een verloren plaats) is de basis voor een tuin om in te relaxen. Met behulp van pallets kun je heel gemakkelijk voor weinig geld een complete lounge set voor je tuin maken:

  • Een pallet kost doorgaan zo’n 10 euro per stuk.
  • Reken dan ongeveer 15 pallets voor twee stoelen, een tafel en een bak.
  • Op die bank koop je dan speciale pallet kussens, die zijn gewoon te koop bij de bouwmarkt.
  • Zo heb je dan een voordelige tuinset die ook zeer robuust is en heel industrieel.

Conclusie

Zowel binnen als buiten heeft de industriële look de harten van de moderne Nederlander veroverd. Het leuk is dat je voor weinig geld veel spannende dingen kan doen binnen deze stijl. Daar hoort bij het scoren van palletmeubels, maar ook het zoeken naar oude objecten die in je industriële interieur weer een nieuwe functie krijgen. Iets waar ze nooit voor bedoeld zijn.

Verder lezen?

Op onze site ontdek je meer. Lees verder en doe je voordeel met de tips! Hoe maak je zelf houten jaloezieën en hoe til je je tuin naar een hoger niveau.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden