Je puppy goed opvoeden en verzekeren is belangrijk

Geplaatst op

Soms doet de hond wel eens iets wat je liever niet hebt. Een vaak voorkomend probleem is bijvoorbeeld het eeuwige getrek. Na een simpele keer uitleggen heb je geen armen meer over. Dat kan niet de bedoeling zijn. In dit artikel bespreekt een dierenarts van huisdierenverzekeringafsluiten.nl enkele belangrijk tips voor puppy’s.

Laat je puppy volgen
Tijdens het uitlaten zijn er veelvoorkomende problemen met de hond. Als de hond achter loopt, verras de hond een beetje. Loop bijvoorbeeld een beetje sloom, en het andere moment weer wat harder. Als de hond goed naast je loopt, kun je hem of haar belonen. Een vaker voorkomend probleem is het voorlopen op de baas. Daarom kun je de lijn  vaker iets naar links bewegen. De hond komt hierdoor wat meer naar voren te staan. Snuffelen valt af te leren door onverwachte wendingen met verschillend tempo te maken. Let er wel op dat er maar 40% hersencapaciteit beschikbaar is bij de hond. De andere 60% is namelijk volledig gefocust op het snuffelen.

Altijd al willen weten hoe je van dat vervelende getrek af komt? Neem een meter van de lijn, en houd deze vast met je linkerhand. Vouw beide handen dicht, en vervolgens druk je beide handen tegen de borst. Begint de hond te trekken, laat dan de lus los en ga voor de hond staan. Zo weet de hond dat trekken geen zin heeft, en hij de aanwijzingen van zijn baas op dient te volgen. De hond moet zijn baas beschouwen als een soort belangrijke navigatie. Deze methode is in principe alleen handig voor lastige trekkers bij wie andere methodes niet werken. Soms is een zetje met de lijn al genoeg om het getrek af te leren. Als baas je controle kwijtraken door tegen de hond te schreeuwen of zelf hard te trekken werkt averechts. De hond zal dan nog dominanter worden en nog harder trekken om te laten zien dat hij de baas is. Dit is geen vorm van slecht gedrag, maar komt voort uit het instinct van de hond.

Spelen met je pup
Soms heeft de hond absoluut geen interesse in de bal. Je kan zolang blijven gooien als je wilt, maar de hond interesseert het allemaal weinig. Als dit het geval is, probeer dan eens het speeltje aan een touwtje vast te maken. Net als de oude portemonnee-grap trek je het speeltje steeds een beetje aan. Mocht dat ook niet werken, leg dan het speeltje in het midden, en laat hem concurreren met een bevriende hond. Het is belangrijk om dit alleen te doen met een bevriende hond, anders zal dit ontaarden in een strijd om de dominantie, waarbij het spelen vaak uit de hand zal lopen.

Laat je puppy zitten
Veel hondenbezitters drukken op het achterwerk van de hond om hem te leren zitten. Het is voor niemand prettig om op zijn of haar achterwerk gedrukt te worden, dus ook voor een hond niet. Vaak zal dit dan ook leiden tot ongehoorzaamheid. Houd een speeltje bij de hond voor. Vervolgens zeg je ‘zit’ of ‘af’. Leg de bal bijna op de grond. De hond zal proberen de bal te pakken door te gaan zitten. Pak de bal weer op, en geef de bal rustig terug. De hond zal begrijpen dat het alleen de bal krijgt, wanneer de gewenste commando is uitgevoerd.Goed verzekeren
Als laatste is het te overwegen om een verzekering voor puppy’s af te sluiten. Op die manier kun je bij ziekte of ongelukken terecht bij een dierenarts, zonder dat je daar hoge kosten voor moet betalen. Er zijn speciale polissen voor pups beschikbaar. Via internet kun je deze eenvoudig vergelijken en de goedkoopste verzekering of de beste aanvullende dekkingen afsluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden