Schitterende vloeren: keramisch parket!

Geplaatst op

Als het op vloeren aankomt, heb je een heleboel opties. Er is laminaat, hout, vloerbedekking en tegels. En elk van deze komt in tientallen stijlen, soorten, kleuren en ontwerpen.

Elke mogelijkheid heeft ook zijn eigen voor- en nadelen, maar welke is geschikt voor je huis? Wat is belangrijk voor jou: weinig onderhoud, veerkracht, stijl of een natuurlijke uitstraling, natuurlijk ook de prijs. Met deze criteria in het achterhoofd, geven keramische parketvloeren je veel waar voor je geld.

Keramisch parket is een topper

Bent je niet bekend met de voordelen van dit type vloer? Lees dan verder om de vijf belangrijkste voordelen van keramisch parket voor je huis te leren kennen.

1. Duurzaamheid

Keramisch parket heeft een lange levensduur en een veerkracht die andere vloeren niet hebben. Tegels kunnen jarenlang mooi blijven.

Als je voor keramisch parket kiest, investeer dan in het inhuren van een kwaliteitsinstallateur. Als het goed wordt gelegd, is het zeer duurzaam en moeilijk te beschadigen.

2. Minder onderhoud

Het vergt niet veel inspanning om je vloer schoon te houden. Routine vegen en dweilen is meestal alles wat nodig is. En voor mensen met kinderen of huisdieren is deze vloer de juiste keuze. Gemorste vloeistoffen en ongelukjes kunnen gemakkelijk worden verholpen.

Vergelijk dat eens met:

Tapijt. Als het op tapijt aankomt, kan je stofzuiger maar tot op zekere hoogte helpen. Als je er geen aandacht aan besteedt, zul je moeten investeren in een professionele reiniging van het tapijt.Het onderhoud van houten vloeren kan ook veel onderhoud vergen. Hout is delicaat en vereist milde schoonmaakproducten en oliën.

Tapijt is een val voor allergenen, zoals stof, mijten, bacteriën en schimmels. Voor mensen met allergieën of astma kan dat een groot probleem worden. En zelfs dagelijks stofzuigen lost het probleem niet op. Deze allergenen kunnen zich diep in de vezels en onder het tapijt ophopen. Keramisch parket, daarentegen, is hypoallergeen, gemakkelijk schoon te maken en trekt geen allergenen aan, zoals tapijt dat dus wel doet.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden