Til je tuin naar een hoger niveau – 3 tips

Geplaatst op

Veel mensen zweren bij een grote tuin. Hoewel dit zeer begrijpelijk is zien we vaak genoeg dat velen hun tuin niet maximaal benutten. Denk hierbij niet alleen aan het bijhouden van de bloemen en planten in de tuin en zorgen dat er het hele jaar door iets in bloei staat. Met een tuin kun je namelijk zoveel meer! In deze blog hebben we drie ideeën op een rijtje gezet om je te inspireren.

Het begint met de omheining

Een van de belangrijkste onderdelen van een tuin is de omheining of afbakening. Aan de ene kant is het het eerste wat mensen zien als ze van buiten tegen de tuin aankijken. Aan de andere kant is het sfeerbepalend voor de tuin zelf en is het een essentieel onderdeel van de gehele uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een omheining van een hekwerk met planten erdoorheen geweven, of een haag om direct een groene basis in je tuin te creëren. Het is ook mogelijk om voor robuustere materialen te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een geluidsdichte schutting van beton. Ideaal voor een tuin met een strakkere uitstraling en er zijn tientallen mogelijkheden qua afwerking.

Benut de mogelijkheden van een tuinhuis

Als een tuin groot genoeg is zie je vaak twee dingen. Ten eerste staat er een schuurtje dat dienst doet als opslaghok voor allerlei tuinmaterialen, gereedschap en fietsen. Ten tweede is er een zithoek ingericht waar je kunt zitten als het lekker weer is. Deze zithoek wordt echter vaak niet optimaal benut, om meerdere redenen. Een van die redenen is het gebrek aan een tijdelijke of permanente overkapping, waardoor je vaak moet schuiven met het meubilair. Om het maximale uit je tuin te halen is het een goed idee om het schuurtje/tuinhuisje en de zithoek te combineren door een tuinhuis met vaste overkapping aan te schaffen. Op die manier heb je een permanent overdekte zithoek, die in stijl aansluit bij de het tuinhuis. Daarnaast kun je eenvoudig gebruik maken van de stroomvoorzieningen die worden aangelegd bij het tuinhuisje om bijvoorbeeld heaters op te hangen.

Omarm de luxe

De bovenstaande tips zijn nog steeds in lijn met de meeste tuinen. Om je tuin echt naar een hoger niveau te tillen moet je kijken naar andere mogelijkheden. Een van deze opties is natuurlijk een hottub, of zelfs een buitensauna. Een sauna of hottub is namelijk niet alleen voor vakantiehuisjes en spa’s. Het is tegenwoordig heel goed mogelijk of er zelf een in je tuin aan te laten leggen. Op die manier kun je ook thuis volledig ontspannen. Qua styling zijn er talloze opties om het goed te integreren in de rest van je tuin, of om het juist op te laten vallen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden