Waar op te letten bij het kopen van een hond?

Geplaatst op

Ben je van plan om een hond te kopen? Wat leuk! Een hond is een erg leuke aanvulling op een gezin. Een hond groeit met je mee en zal vele jaren trouw aan je zijde staan. Bij het kopen van een nieuw hondje komt echter heel wat kijken. In deze blogs geven we je enkele tips zodat de aanschaf van jouw nieuwe hond zo soepel mogelijk verloopt. 

Wat voor type hond past bij jouw leven? 

Voordat je honden gaat bekijken, is het slim om te bedenken wat voor type hond bij jouw leven past. Schaf je een waakhond aan? Dan is het belangrijk om de hond te trainen en veel tijd buitenshuis te spenderen. Heb je een relatief klein huis en een kleine tuin? Dan is het vaak geen goed idee om een grote hond aan te schaffen. Op zoek naar Limon teckels? Of ben je op zoek naar lieve teckel puppy’s?

Controle van het paspoort en de chipregistratie

Wist je dat het verplicht is dat een hond een paspoort en chipregistratie heeft? Vraag naar het paspoort van het hondje dat je wil gaan kopen. In het paspoort is de leeftijd van de hond te vinden. Komt de hond uit het buitenland en is hij of zij jonger dan 15 weken? Dan is hij illegaal geïmporteerd.

Heb je de juiste spullen in huis?

Het is belangrijk dat jouw nieuwe hondje zich snel thuis voelt in zijn nieuwe omgeving. Heb je een eet- en drinkbak in huis? En zijn er genoeg speeltjes? Denk ook aan een fijne mand waar je hond lekker in kan liggen en zorg zo nodig voor een bench. Wil je niet dat jouw nieuwe hond jouw meubels te grazen neemt? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende speeltjes zijn waar de hond op kan kauwen.

Gerelateerde berichten

Een stevige wandeling met je hond

Als trotse eigenaar van een viervoeter weet je vast hoe belangrijk het is om regelmatig een flinke wandeling met je hond te maken. Op de website van...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden