Waar voldoet de ultieme sauna aan?

Geplaatst op

Een sauna uitzoeken die bij jou past kan best moeilijk zijn. Je moet denken aan budget, maar ook aan je behoeften. Om je te helpen bij het uitkiezen van een passende sauna hebben we hier een paar eigenschappen opgeschreven waar volgens ons de beste sauna aan voldoet.

Een passende verwarming

De kachel in de sauna is het belangrijkste onderdeel van de sauna, zonder deze heeft het niet echt zin om in de sauna te gaan zitten. Tegenwoordig worden er veel elektrische kachels gebruikt in sauna’s. Hoe effectief een saunakachel is, ligt aan het vermogen van de kachel en de grootte van de saunaruimte. Wij raden het aan om een iets krachtigere saunakachel te nemen dan aanbevolen wordt, zodat de sauna sneller kan opwarmen. Naast de kwaliteit van de kachel is ook het ontwerp belangrijk. In een sauna gaat het allemaal om ontspanning, een mooie omgeving helpt hierbij. Bezuinig dus niet op het ontwerp, want dit hoort ook zeker bij de ervaring.

Goede ventilatie

Zoals we net al zeiden, bij een sauna gaat om het ontspannen van je lichaam en geest. Hierom moet je altijd zorgen dat je je veilig en comfortabel voelt. Een goede sauna beschikt daarom over een goedwerkend ventilatiesysteem. Ventilatie zorgt voor een fijne, gecontroleerde temperatuur in de sauna en veiligheid tegen te hoge temperaturen. 

Het materiaal

Een goede sauna is gemaakt van ‘saunamateriaal’. Hiermee wordt bedoeld dat er bijpassend materiaal moet worden gebruikt voor de sauna-omgeving. Denk bijvoorbeeld aan hout wat bijna geen vocht vasthoudt, zoals populier of lindehout. Ook afwerking van de sauna is heel belangrijk. Als er nog zichtbare lijmafwerkingen zijn, dan kan dit best gevaarlijk zijn. Chemicaliën die vrijkomen bij het opwarmen van dit soort stoffen kunnen namelijk een risico vormen voor de gezondheid.

Conclusie

De bovengenoemde punten zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je een sauna kopen gaat. Deze hebben alleen betrekking op de kwaliteit en het ontwerp van de sauna. We raden aan dat de sauna voldoet aan een kachel met voldoende vermogen, een goede ventilatie en een strakke afwerking. Het ontwerp van de sauna kan je zelf invullen, hier raden wij aan dat je een ontwerp kiest dat jou een gevoel van ontspanning geeft.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden