Wat je moet doen voordat je muren gaat verven

Geplaatst op

Je hebt bij Bestel-verf.nl Sikkens muurverf gekocht met de kleur die je nodig hebt. Je hoeft nu alleen nog maar de verf op je muur te krijgen. Het lijkt gemakkelijk, maar zo eenvoudig is het vaak niet. Je muur verven, hoewel een van de meest voorkomende klusjes thuis, vereist altijd een beetje planning en voorbereiding. Voordat je begint met een verfproject je huis, moet je deze vijf tips zeker lezen. Je zal zien dat het verven van je muren dan een stuk soepeler gaat en het resultaat stukken beter wordt.

Bereid de ruimte voor

Tuurlijk, het zou een geweldige zijn als je gewoon je verfblikje mee naar huis kon nemen en verf op je muren kon gaan aanbrengen. Maar helaas is dat waarschijnlijk een van de grootste muurschilderfouten doe je kunt maken. Voordat je de muren aanpakt, moet je een paar eenvoudige stappen nemen om de ruimte voor te bereiden:

Zorg voor schone muren

Schilderen over stof, vuil, of achtergebleven behang is echt een no-go. Als je de muren niet schoonmaakt en eventueel schuurt, loop je het risico op oneffenheden in de verf, of gebieden die een andere tint lijken te hebben dan de door jou gekozen kleur.

Gaten in de muur vullen

Naast vuil, zijn gaten in de muur ook niet handig. Na het verven blijf je de gaten gewoon zien. Deze gaten kun je eenvoudig oplossen met een muurvuller, die je bij elke bouwmarkt kunt kopen.

Vind de juiste borstels voor de klus

Niet elke kwast is hetzelfde en niet elke kwast is geschikt voor elk oppervlak. Lees je daarom vooraf goed in over de verschillende soorten kwasten. Gebruik voor het verven van hoeken een acrylkwast, en voor grote oppervlakten een muurverfroller.

Vergeet het voorstrijken niet

Nadat de muren schoon zijn gemaakt, en voordat je begint met het aanbrengen van de verf, moet je de muren voorstrijken. Muren hebben een zuigende werking, waardoor je muur na het verven vaak minder vlak en mooi wordt als dat je vooraf in gedachten had. Door de muur eerst voor te strijken met voorstrijkmiddel, zorg je ervoor dat de muur mooi en vlak blijft.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden