Welke betonplaten moet ik kiezen?

Geplaatst op

Betonplaten zijn zeer geschikt om te gebruiken in de infrasector, agrarische sector, recreatiesector en sportsector. Door de veelzijdigheid en kracht van een betonplaat zijn de platen vrijwel overal te gebruiken. Er zijn dan ook veel verschillende betonplaten die van elkaar verschillen in afmetingen en toplagen. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de juiste betonplaat.

Toplaag van betonplaten

Een van de belangrijkste verschillen bij betonplaten is de toplaag. Zo zijn er gladde betonplaten en ruwe betonplaten. Hieronder leggen we de verschillen kort uit en behandelen we de voordelen en nadelen van beide varianten.

Gladde betonplaat

Gladde betonplaten kenmerken zich door de strakke en gladde afwerking. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en verkrijgbaar in diverse diktes.

Voordelen

Het grootste voordeel van gladde betonplaten is dat er geen tot weinig onderhoud nodig is om de platen te onderhouden. De betonplaten zijn naadloos afgewerkt, waardoor ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De naadloze afwerking zorgt daarnaast voor een moderne uitstraling bij gladde betonplaten en het geheel waar de platen gelegd worden. Wanneer de platen eenmaal liggen, zijn ze eenvoudig te verplaatsen.

Nadelen

Een belangrijk nadeel van een gladde betonplaat is dat het bij nat weer en ijzel erg glad is. Wanneer de betonplaten buiten liggen, heb je hier tijdens de winter- en herfstmaanden het meest last van. Een ander nadeel is dat er veel tijd gaat zitten in het plaatsen van gladde betonplaten.

Ruwe betonplaat

Ruwe betonplaten hebben een diep motief in de plaat verwerkt. Dit maakt ruwe betonplaten minder glad bij ijzel en nat weer en door het diepe motief slijten deze platen ook minder snel.

Voordelen

Het diepe motief in ruwe betonplaten maken de platen zeer geschikt om te gebruiken voor vee in de agrarische sector. Deze variant betonplaten zijn zeer slijtvast, waardoor je niet snel uitglijd op de platen.

Nadelen

Ruwe betonplaten zijn niet zo glad en naadloos als gladde betonplaten. Dit zorgt voor een wat minder moderne uitstraling dan bij de gladde variant het geval is. Daarnaast is het plaatsen van deze variant betonplaten ook zeer arbeidsintensief.

Afmetingen van betonplaten

Voor je betonplaten gaat kopen, is het ook van belang om te weten welke maat de betonplaten moeten hebben. Bij de meeste betonspecialisten heb je keuze uit verschillende afmetingen qua lengte, breedte en dikte. De lengte kan bijvoorbeeld verschillen tussen de 300 en 100 cm, waarbij 200 cm de meest gebruikte maat is. Qua breedte heb je vaak keuze uit betonplaten van 100 cm breed en 200 cm breed. De dikte varieert vaak tussen ongeveer 10 cm en 18 cm, afhankelijk van waar de betonplaten voor dienen.

Voor je betonplaten gaat bestellen, is het dus belangrijk om te weten welke soort betonplaten het meest geschikt zijn en welke afmetingen de platen moeten hebben. Op basis daarvan kun je eenvoudig een keuze maken voor een specialist in betonplaten. Wanneer je meer informatie wilt over de betonplaten en geschiktheid ervan, dan adviseren we het om contact op te nemen met een betonspecialist.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden