Welke boom past in welke tuin?

Geplaatst op

Geen tuin is compleet zonder een kleine of grote boom. Het aangezicht van een massieve en sterke boom maakt je gehele tuin helemaal af. Maar welke boom past bij jou of bij de inrichting van je tuin? In deze blog lees je meer over welke bomen je kunt kiezen om in je tuin te (laten) zetten.

Olijfboom voor een mediterrane tuininrichting

Olijfbomen zijn bijzonder typisch voor de regio rond de middellandse zee. De landen Portugal, Spanje, Italië, Griekenland en Turkije staan bekend om hun olijven en olijfbomen. Ziet je tuin eruit als een heerlijk mediterraans terras waar je veel zomerse invloeden in hebt toegepast? Dan kun je deze look helemaal afmaken met een échte olijfboom. Een olijfboom kan erg goed overleven in het Nederlandse klimaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je olijfboom in de winter zal sterven door de kou.

Rode beukenhaag voor een Hollandse tuin

Beuken komen in grote delen van Europa van nature voor. Vooral in Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Tsjechië komen ze erg veel voor. Ook in Delen van Nederland, Italië, Het Verenigd Koninkrijk en de Balkan kom je ze regelmatig tegen. In de herfst kleuren ze prachtig rood waardoor je Hollandse tuin helemaal in de stijl is van de oktober- en novembermaand. Je kunt ervoor kiezen om een omringende beukenhaag te (laten) planten. Hiermee geef je je tuin een natuurlijke omheining die past bij de stijl van de rest van je tuin.

Dennenbomen voor de Noorse tuin

Houd je meer van de donkere dagen met kaarsjes aan? Geniet je van de gezelligheid van de winter en is je tuin hier ook op ingericht? Dan mag hier natuurlijk een echte dennenboom niet ontbreken! Er zijn erg veel leden van de dennenfamilie. Denk hierbij aan de den, de ceder en de lariks. Kies een van deze mooie bomen om aan je tuin een écht wintergevoel mee te geven.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden