Hoe beveilig je je tuinhuis?

Geplaatst op

Je tuinhuis is vaak een makkelijk doelwit voor criminelen. Gescheiden van de rest van het huis, mogelijk gevuld met waardevolle gereedschappen en dure fietsen, belooft de ruimte een lucratieve buit met een minimaal risico om gepakt te worden. Om je te helpen je loods of tuinhuis te beschermen tegen dieven, geven we een aantal tips over de beveiliging van dak en ramen, het kiezen van de juiste deuren en sloten, het beschermen van de inhoud en het installeren van een alarm.

Dak en ramen beveiligen

Een van de meest voorkomende manieren waarop dieven in loodsen inbreken is door een deel het dak eraf te verwijderen. Zorg ervoor dat het dak goed vastgezet wordt door het met regelmatige tussenpozen vast te schroeven of vast te schroeven aan het frame, voordat je verdergaat met het beschermen van de ramen.

Verberg de inhoud van je schuur door jaloezieën of gordijnen op te hangen en verpak gereedschap en andere voorwerpen in dozen, kasten of laden als ze niet in gebruik zijn. Hoe minder er te zien is, hoe veiliger je spullen zijn.

Bescherm ruiten tegen nieuwsgierige ogen en maak ze minder kwetsbaar voor aanvallen door veiligheidsluiken van hout of metaal te plaatsen en ze te beveiligen met een goed hangslot.

Enkelglas ramen zijn kwetsbaar omdat criminelen ze gemakkelijk kunnen breken om toegang te krijgen tot de ruimte. Overweeg in plaats daarvan alternatieven zoals dubbele beglazing, breukvaste ruiten of gelaagd glas dat niet breekt wanneer het met een hamer wordt geraakt. Kies voor kleinere ramen die het gemakkelijker maken om je waardevolle spullen te verbergen en moeilijker toegankelijk te maken voor criminelen.

Kies de juiste deuren en sloten

Een standaard deur van een tuinhuis houdt geen indringers buiten. Om je opslag grondig te beveiligen heb je bijvoorbeeld een stalen frame nodig die je de mogelijkheid biedt om extra veilige sloten te plaatsen.

Let ook op uitwendige scharnieren die je ook met busbouten moet bevestigen – het maakt niet uit hoe goed het slot is als dieven de scharnieren losdraaien en op die manier toegang krijgen.

Als je hangsloten gebruikt, loont het om het beste wat je kunt vinden. Goedgekeurde versies met een hoge veiligheidsverzekering kosten ongeveer €40 tot €180. Neem voor deskundig advies contact op met een professionele slotenmaker.

Beveilig de inhoud van je loods

Afsluitbare laden en kasten bieden een laatste verdedigingslinie tegen inbrekers. Het opbergen van spullen in moeilijk te manoeuvreren opbergelementen is een must, en beschermt je gereedschap tegen de meest vastberaden dieven.

Denk aan het vastschroeven van grotere, vrijstaande gereedschappen en bevestig waardevolle spullen met bouten aan de vloer of muren.

Beveiligingsverlichting

Schrik inbrekers af door plots licht op te steken. Ook handig voor je als je in het donker over de weg naar je tuinhuis wandelt. Bewegingsgevoelige veiligheidsverlichting maakt het leven van criminelen moeilijker door de locatie te verlichten. Ofwel sluit je lampen aan op het lichtnet, of als je geen 240V-voeding hebt aan het einde van je tuin, zijn veiligheidsverlichting op zonne-energie een goede optie.

Beveiligingscamera

Zelfs een dummy camera buiten je schuur kan helpen om criminelen af te schrikken, maar je kunt beveiligingscamerasystemen nemen die video opneemt op een interne opslag en direct streamt naar je computer of smartphone. Deze hebben wel netspanning nodig, maar kunnen in beweging worden gezet om je gemoedsrust te geven. Je kunt zelfs vanaf je vakantiebestemming inchecken om je tuin te bekijken!

Geen enkel tuinhuisje is 100% veilig, maar je kunt er in ieder geval voor zorgen dat het voldoende beschermd is. Uiteindelijk is het beste advies om niets in je schuur achter te laten waar van je je niet kunt veroorloven het te verliezen.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we graag met je door wat je kunt als het gaat over de verzorging van je dieren.

Contactgegevens

Via info @ kennelvanstoopy.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden